Hvordan lage tynn og sprø pizzabunn

Hvordan lage tynn og sprø pizzabunn

Lær av Bakerlandslaget hvordandan du lager en tynn og sprø pizzabunn

Pizza-web.jpg

Dette trenger du

 • 800 g hvetemel (Gjerne Tipo 0 / 00)
 • 5.2 dl kaldt vann
 • 16 g salt
 • 20 g fersk gjær
 • 40 g olje
 • 10 g honning
 • litt semulegryn til utforming av pizza

Slik gjør du

 1. Ha alle ingredienser unntatt olje i bakebollen.
 2. Bland sammen deigen med eltekrok i 2 minutter på hastighet 20%.
 3. Øk til 60 % hastighet og elt deigen i 10 minutter. Når 2 minutter gjenstår, tilsettes oljen litt etter litt mens maskinen går. Deigen skal nå være elastisk med god styrke.
 4. Stykk deigen i 8 emner på ca. 175 g og form emnene runde. Plasser på et brett og dekk til med plast.
 5. Deigen heves i romtemperatur i 1 – 2 timer (eller til dobbelt størrelse)
 6. Strø godt med semulegryn på benken og form en kant med fingertuppene. Strekk deretter forsiktig ut til pizzaen er den størrelsen du ønsker og legg deigen på en pizzaspade. Alternativt kan kjevle og bakepapir brukes.
 7. Ta på topping og ost etter eget ønske.
 8. Stek pizzaen så varmt som ovnen går
  (typisk 250 – 300°C). For best resultat anbefales bruk av forvarmet pizzastein eller pizzastål. Alternativt kan pizzaen også stekes direkte på forvarmet stekebrett. Steketid vil variere avhengig ovn og stekemetode. Pizzaen er ferdig når skorpen kjennes fast ut og osten er blitt gyllen.

Tips!

Prøv gjerne langtidsheving. Langtidsheving bidrar til at deigen får utviklet seg mer og som resultat trekker ikke deigen seg like mye tilbake ved forming. Langtidsheving bidrar også til bedre utvikling av smak og en finere skorpe med store luftbobler. Fremgangsmåte: For å langtidsheve reduseres gjærmengden til det halve (10 g). Når deigen er stykket opp i runde emner og dekket til settes disse i kjøleskap i minst 8 timer. Deigen holder seg bra i flere dager i kjøleskap.

Er oppskriften for stor? Bruk gjerne halve deigen til focaccia eller formloff. Alternativt går det fint å halvere oppskriften.

For en enkel pizzasaus anbefales det å blande sammen en boks hermetiske tomater med litt løk og salt og pepper. Kjør så til en fin masse med stavmikser eller blender.

 

Previous Next