Unngå tørrhoste

Unngå tørrhoste
Unngå tørrhoste

Så enkelt kan du unngå den sure tørrhosten!

Det er kjedelig å bli forkjølet i vinterhalvåret. Enda kjedeligere er det å bli forkjølet på vårparten når du helst vil kaste jakken.

Sjekk våre fem tips til hvordan du enkelt kan forebygge forkjølelsen, og den sure, sleipe tørrhosten som aldri forsvinner, uansett hva du gjør. Ifølge Folkehelseinstituttet varer influensasesongen helt til uke tjue, hvilket sammenfaller med 17.mai-uken i år. Det betyr at du bør ta visse forhåndsregler for å unngå virusene som kan sette deg ut av spill i de deilige vårdagene.

5 TIPS DU KAN GJØRE SELV

 1. GOD HYGIENE ER NØKKELORDET FOR Å UNNGÅ Å BLI SMITTET.

  Det betyr å vaske seg på hendene ofte, og alltid før du spiser. Det er nemlig slik at forkjølelsesvirus kan overleve i opptil en uke på benkeflater og mynter*, og derfor er det viktig at vi holder hendene rene for å unngå smitte.

 2. UNNGÅ NÆRKONTAKT MED MENNESKER SOM ER FORKJØLET.

  Du skal selvsagt ikke unngå å pleie et sykt familiemedlem, men husk at forkjølelsesvirus smitter fort. Luft derfor godt ut på soverommet, og be den syke om å dekke munnen med et papirlommetørkle når de hoster (som kastes umiddelbart etterpå). Gi dem heller et kyss på pannen enn på leppene.

 3. SPIS OG SOV DEG STERK.

  Har du et godt immunforsvar, er det mindre sjanse for at forkjølelsesviruset fester seg. Og selvom det skulle slå seg ned i luftveiene dine, vil kroppen være rustet til et kraftig motangrep slik at du blir fortere frisk. Sunn kost med mye frukt og grønt, samt mer enn 7 timers søvn per natt vil bidra til å booste immunsystemet ditt.

  TIPS! Ved å juice dine egne frukt og grønnsaker, vil du enklere dekke 5 om dagen. Ikke bare er det sunt, det er også veldig friskt og godt. 4. RENHOLD.

  Du trenger ikke ha støv på hjernen, men grundig renhold kan faktisk bidra til å fjerne forkjølelsesvirus fra overflatene i huset ditt. Husk utsatte steder som dør-og skuffhåndtak, tastatur, nettbrett, såpedispensere og nøkler!

 5. HAR DU ALLEREDE BLITT SMITTET?

  Det er hovedsaklig luftveisinfeksjoner som forårsaker den plagsomme hosten mange får i etterkant av en forkjølelse. For å unngå hostekulene, bør du unngå å puste inn iskald luft, drikke rikelig og ta hostedempende medikamenter. Du forkorter hosteperioden dersom du gir kroppen nok hvile til å kurere seg selv.

Kilde: helsenett.no

Previous Next