Oppskrift på kaffe-iskaffe

Oppskrift på kaffe-iskaffe

Iskake er perfekt til selskaper for den kan lages mange dager i forveien og stå i fryseren fram til festen. Denne kaken har en mørk oreobunn, kremet og fantastisk iskrem med smak av kaffe, toppet med myk krem med sjokolade og kaffe saus. Kan det bli bedre?

Kaffekake-oppskrifter-web.jpg

Ingredienser

Bruk en springform på 20-22 cm

 

KAKEBUNN

300 g

 Oreokjeks

100 g

 Meierismør
 

KAFFEIS

4,5 dl

 Kremfløte

260 g

 Søt kondensert melk

0,5 dl

 Sterk trakterkaffe

   
 

KAFFEGANACHE/SAUS

200 g

 Mørk sjokolade

0.5 dl

 Sterk trakterkaffe

1 dl

 Kremfløte
 

TOPPING

3 dl

 Kremfløte

2 ts

 Sukker
 

Slik gjør du

 

 

Smør en springform på 20-22 cm. Og ha bakepapir i bunnen av formen. Klipp en lang stimmel bakepapir og ha rundt kanten av formen.

Smelt smør. Knus kjeksene blenderen eller med en kjevle. Hell smulene i en bolle og rør inn smøret. Hell i kakeformen og press lett ned i formen. Sett i kjøleskapet.

Ha kremfløte og kondensert melk i en bolle og pisk sammen med håndmikseren Smooth mix til en fast krem. Vend til slutt inn kaffe og hell over kjeksbunnen i springformen. Dekk med plastfolie og sett i fryseren i minst 6 timer til den er gjennomfryst.

Grovhakk sjokoladen. Lag sterk kaffe i kaffetrakteren og varm fløte til det ryker, trekk vekk fra varmen og ha i sjokoladen. La stå i et par minutter før du rører til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl til romtemperatur.

Ta springformen og bakepapiret av iskaken. Sett kaken på et kakefat. Pisk kremfløte og sukker til en fast krem. Hell i sjokoladesausen og vend forsiktig rundt et par ganger til kremen er marmorert av sausen. Ha over på kaken. Server med det samme.

Previous Next