Sarah Bernard

Sarah Bernard

Dette har blitt en av landets store julefavoritter og er enklere å lage enn man skulle tro. De små lekre kakene er i perfekte serveringsstørrelser, og er så gode at det er vanskelig å stoppe etter èn. Nydelig til en kopp kaffe.

Ingredienser:

  • 150 g mørk sjokolade, ca 50%
  • 3 dl kremfløte
  • 500 g ferdig kransekakemasse

Glasur

  • 150 g mørk sjokolade, ca 50%
  • 2 ss kokosfett/delfiafett

Pynt

  • Mandelflak

Slik gjør du

Grovhakk sjokoladen og ha i en bolle. Varm opp fløte i en kjele til det ryker, og hell over sjokoladen. La stå i ett par minutter før du rører til sjokoladen har smeltet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til kremen er helt kald. 4 timer eller over natten.

Forvarm ovnen til 200 grader, over og undervarme. Skjær rullen med den ferdige kransekakemassen i ca ½ cm tykke skiver. Legg på stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen til de er gyldne i kantene men fortsatt er myke. 7-9 min. Avkjøl på stekebrettet.

Ha sjokoladekremen over i ProBakeren og pisk på medium hastighet til den har blitt en luftig krem. Pass på å ikke piske den for lenge, for da blir den kornete og vil etterhvert skille seg som en krem laget på kremfløte.

Ha over i en sprøytepose med rund tipp, eller klipp 1 cm åpning i enden av posen. Sprøyt en liten topp på hver kransekakebunn og bruk en kniv til å dra kremen skrått ut mot kantene, så det blir en liten spiss. Sett i kjøleskapet i ca 1 time.

Rist mandelflakene gyldne i en tørr stekepanne på medium varme. Pass godt på, for plutselig begynner de å ta farge, og da kan de fort bli for mørke.

Ha sjokolade og kokosfett i en liten bolle og smelt sammen over vannbad. Pass på så det ikke kommer vann eller vanndamp ned i bollen med sjokolade. Avkjøl den noe, men bruk mens sjokoladen fortsatt er god og flytende.

Dypp kremtoppen på kjeksene ned i sjokoladen og ha over på bakepapir. Stikk en eller to mandelflak i toppen av kremen og sett kjeksene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Kakene egner seg godt til frysing og holder seg flere dager i kjøleskapet. Oppbevar de i en lufttett boks med litt bakepapir mellom lagene.

 

Previous Next