Kirsebæriskrem

Kirsebæriskrem

Oppskrift på hjemmelaget kirsebæriskrem

La lukten av kirsebær på markedet inspirere deg til å lage din egen drømmeis! Ferske kirsebær, amarena-kirsebær og mørk sjokolade i biter. En herlig sommergodbit og en perfekt avslutning på ethvert måltid.

 

Oppskrift og bilder av Bella Table, finsk influenser. 

Kirsebæriskrem:

  • 1 L (ca. 600 g) friske kirsebær
  • 0,5 dl + 1,5 dl sukker
  • 100 g mørk sjokolade
  • 6 eggeplommer
  • 3 1/4 dl kremfløte
  • 3 1/4 dl rød melk
  • 1 klype salt
  • Valgfritt: 4 ss syltet Amarena-
    surkirsebær og sirup

Slik gjør du:

Start med å hakke den mørke sjokoladen i små biter. Fjern så stilken fra kirsebærene, del dem i to, ta ut steinen og legg dem i en gryte. Bland 1/2 dl sukker med kirsebærene og la dem trekke i 15 minutter. Kok deretter kirsebærene i ca. 30 minutter til de er myke. Sett en liten skål med kirsebær til side og hell resten av kirsebærene og væsken i en blender og kjør til puré. Sil av og avkjøl ved å løfte bollen ned i isvann.

Tilbered deretter iskrembasen.

Skill eggene og ha eggeplommene i bollen. Du kan fryse ned eggehvitene, for eksempel til neste pavlova. Tilsett melk, fløte, sukker og en klype salt i bollen og varm opp til sukkeret har smeltet. Ikke la det koke. Temperer eggeplommene ved å vispe 1/3 av den varme melkeblandingen i eggeplommene, og visp deretter eggeplommeblandingen tilbake i melkeblandingen i fatet. Varm opp blandingen til den når 85 grader. Avkjøl blandingen ved å løfte bollen ned i isvann.

Bland kirsebærpuréen og iskrembasen og sett den i kjøleskapet i noen timer til blandingen er kald.

Hell blandingen i en iskremmaskin og kjør maskinen til isen er tykk, ca. en time. Tilsett hakkede kirsebær og sjokoladebiter i løpet av de siste minuttene.

Hell blandingen over i en ildfast form eller en beholder med lokk.

Hvis du vil ha en ekstra god kirsebærsmak, kan du legge noen spiseskjeer amarena-kirsebær og sirup fra delikatessebutikken på isen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst noen timer til blandingen har stivnet.

Velbekomme!

Previous Next