To designpriser til to produkter

To designpriser til to produkter

Wilfa vinner både Red Dot og iF Design Awards 2023 for Probakerkjøkkenmaskin og Smooth Mix håndmikser.

Funksjonell og brukervennlig design med smarte funksjoner er hovedfokuset når Wilfa utvikler nye produkter. Derfor er vi stolte av å bli anerkjent for dette arbeidet av både Red Dot Award og iF Design Award, og motta priser for produktdesign 2023 for både kjøkkenmaskinen Probaker og håndmikseren Smooth Mix.

– Det er en glede å motta priser fra to anerkjente institusjoner, for to produktdesign, etter omfattende utviklings- og designprosesser. Vi ser dette som en bekreftelse på vårt fokus og besluttsomhet i arbeidet med innovativ produktutvikling, sier Morten Hoff, CEO i Wilfa.

I forbindelse med Red Dot Award har produktene blitt grundig gjennomgått og vurdert etter blant annet designkvalitet og innovasjonsgrad. Å bli valgt ut blant en sterk gruppe deltakere er ifølge Red Dot Award et vitnesbyrd om produktenes ekstraordinære kvalitet.

iF Final Jury vurderer hvert produkt ut fra fem kriterier: differensiering, form, funksjon, idé og effekt. Både kjøkkenmaskinen Probaker og håndmikseren Smooth Mix fikk høye poengsummer på hvert av de fem kriteriene - med hovedvekt på form og idé for Probaker og differensiering for Smooth Mix.

Wilfa Probaker kjøkkenmaskin

Kjøkkenmaskinen Probaker er designet for å utnytte funksjoner som er unike for profesjonelle kjøkkenmaskiner, og med et minimalistisk utseende tilpasset det nordiske hjemmet. Produktets visuelle form er sterkt knyttet til funksjon.

I utviklingsprosessen har Wilfa og Eker Design samarbeidet med både det norske bakelandslaget og håndplukkede, entusiastiske hobby-bakere for å nå målet om å lage en kjøkkenmaskin som gir et profesjonelt bakeresultat for alle brukere, uansett erfaring.

Wilfa Smooth Mix håndmikser

Smooth Mix er designet og utviklet med tanke på brukervennlighet. Ved å fokusere på de taktile punktene i tillegg til de funksjonelle egenskapene, føles Wilfa Smooth Mix som noe nytt. Det er lagt spesiell vekt på vispenes geometri, som er optimalisert for effektiv pisking av fløte, eggehviter og lignende.

I design- og utviklingsprosessen har vi kombinert våre interne ressurser på produktutvikling med det norske designbyrået Permafrost. Sammen med bakeekspertene våre var målet å oppnå optimale innstillinger for lav og høy hastighet, med nok dreiemoment til å håndtere deigkroker og høy arbeidsbelastning, alt i en stilig innpakning.

Om iF Design Award

Siden 1954 har iF Design Award vært anerkjent som en kvalitetsvurdering for fremragende design. Varemerket iF Design er kjent over hele verden for fremragende designtjenester, og iF Design Award er en av de viktigste designprisene i verden. Den hedrer designprestasjoner innen alle disipliner: produkt-, emballasje-, kommunikasjons- og tjenestedesign, arkitektur og interiørarkitektur, samt profesjonelt konsept, brukeropplevelse (UX) og brukergrensesnitt (UI). Alle prisbelønte bidrag presenteres på ifdesign.com.

Om Red Dot Award

Red Dot markerer at man tilhører det beste innen design og business. Den internasjonale designkonkurransen "Red Dot Design Award" retter seg mot alle som ønsker å skille seg ut gjennom design. Utmerkelsen er basert på prinsippet om utvelgelse og presentasjon. Utmerket design velges ut av kompetente ekspertjuryer innen produktdesign, kommunikasjonsdesign og designkonsepter. Fra 19. juni 2023 vil alle årets vinnerprodukter bli presentert på Red Dot Design Award (red-dot.org).

Previous Next