Semifreddo

Semifreddo

Oppskrift på semifreddo, servert som en sandwich med Panettone og dyppet i hvit sjokolade.

Selv om det er vinter, betyr ikke det at vi ikke kan kose oss med en frossen dessert, for iskrem passer jo alltid! Denne frosne godbiten er en festlig semifreddo-sandwich med panettone. Semifreddo, som betyr halvfrosset på italiensk, er en tradisjonell iskrem fra Italia. Den er laget av pisket eggeskum og kremfløte og er herlig kremet og fyldig, smaksatt med biter av amaretti kjeks og frosne kirsebær. Når semifreddoen er frossen, skjæres den opp i skiver og klemmes mellom to panettone eller julebrød, en fin måte å bruke julebrødet på.

Semifreddo_mainimage_web.jpg

Oppskrift, bilder og video fra The Boy Who Bakes

Semifreddo:

 • 300 ml dobbeltkrem
 • 2 store egg
 • 3 store eggeplommer
 • 125 g rømme
 • 1 ts vaniljestangpasta
 • Noen dråper mandelekstrakt
 • 1 ss ristet melkepulver (valgfritt)
 • 50 g myke amaretti-kjeks
 • 100 g frosne kirsebær, hakket

Slik gjør du:

Smør en kvart form eller en 9x13 browniesform, og kle bunnen og sidene med bakepapir.

Ha fløten i en stor bolle og visp den med Smooth Mix håndmikser til den danner myke topper. Sett til side for øyeblikket.

Ha egg, eggeplommer og sukker i en annen stor bolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bruk håndmikseren og visp på lav hastighet i ca. 6-8 minutter. Du skal vispe blandingen til den når 75°C. Dette sikrer at eggene er kokte, og hjelper oss også med å lage et fint, lett skum. Ta bollen av varmen og visp på høy hastighet i ytterligere 6-8 minutter til du har en blek og luftig blanding som holder seg som et bånd når du løfter den opp av bollen. Hell halvparten av denne eggeblandingen i fløten, og bruk en slikkepott til å vende den lett sammen. Gjenta med resten av eggeblandingen. Skrap denne semifreddo-blandingen over i formen og fordel den i et jevnt lag. Smuldre over amaretti-kjeks og fordel de hakkede kirsebærene over. Legg et ark plastfolie på overflaten av semifreddoen og frys den i 8-10 timer eller til den er fast.

Sandwich med panettone:

 • 1x750 g panettone-brød/
  julebrød
 • 200 g hvit sjokolade
 • 2 ss kokosnøttolje

Slik gjør du:

Skjær panettonen i 1 cm tykke skiver og bruk en rund utstikker på 8 cm til å skjære ut 16 skiver. Ta semifreddoen ut av fryseren og ta den ut av formen. Bruk den samme utstikkeren til å skjære ut 8 skiver semifreddo og legg dem sammen med to skiver panettone. Sett tilbake i fryseren mens du tilbereder den hvite sjokoladen.

Merk: Ikke kast bort restene av semifreddo og panettone. Du kan bruke begge deler til å for eksempel lage en frossen trifli, og panettonerestene kan også brukes til en god brødpudding.

Knekk den hvite sjokoladen i små biter og smelt den sammen med kokosoljen i mikrobølgeovn eller vannbad. Hell den over i en liten bolle og sett den til side til den er romtemperert, flytende og hellbar, men ikke varm. Ta iskremsandwichene ut av fryseren og dypp dem halvveis ned i sjokoladeblandingen, slik at overflødig sjokolade renner tilbake i bollen. Legg dem på et stykke bakepapir og gjenta med alle 8 sandwichene. Når alle er dyppet, setter du dem i fryseren til de skal serveres.

Til å lage semifreddoen brukes Smooth Mix håndmikser. Den har 5 hastigheter og en boost-knapp når du trenger litt ekstra fart. Håndmikseren har motor på 500 W, noe som betyr at den har mer enn nok kraft. Det som skiller seg ut for The boy who bakes, er hvordan mikseren håndteres. Håndmiksere er beryktet for å vibrere, og ved langvarig bruk kan det være irriterende å holde i den. Denne håndmikseren er mye mer stabil og mye mer behagelig å bruke.

Se video for hvordan du gjør det:

 

Previous Next